Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Romașcanii cinstesc eroismul de Ziua Armatei Române

Astăzi, la 25 octombrie sărbătorim Ziua Armatei Române. Cu 74 de ani în urmă, în această zi de toamnă, Armata Română a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei.

Ziua Armatei a rămas un simbol al tuturor bătăliilor duse de eroii neamului românesc. În cinstea și comemorarea eroilor Armatei Române și autoritățile romașcane au prezentat astăzi onorul. Primarul de la Roman a ținut un discurs de recunoștință și considerație:

”Pentru îndeplinirea idealurilor naționale – unitate, independență, suveranitate, integritate teritorială – Armata și cei care au fost în slujba ei au vărsat sânge, iar lor trebuie să le mulțumim pentru ceea ce suntem, pentru că ne-au oferit un viitor. Ziua Armatei este o sărbătoare a sufletului, o recunoaștere a curajului și un moment al cinstirii eroismului. Mă înclin în fața celor care își iubesc țara și vă invit să ne rugăm pentru cei care au pus și vor pune soarta neamului românesc mai presus de propria viață.
Pentru misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român, Romanul vă mulțumește! La mulţi ani, Armatei Române! La mulți ani, soldaților români!”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *