Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

S-a aprobat documentația tehnico-economică privind investiția în Centrul de Radioterapie de la Neamț

În ședința de Consiliu Județean din 25 septembrie s-a aprobat documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții de interes județean „Centru de radioterapie” în cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, în valoare totală de 145.452.740,32 lei fără TVA din care construcții-montaj în sumă de 43.376.867,99 lei fără TVA cu o durată estimată de execuție de 24 de luni.

Prin această investiție se dorește extinderea serviciilor medicale oferite de Spitalul Județean de Urgență prin construirea unei clădiri care va deservi un centru medical de excelență numit Centru de Radioterapie, pentru tratarea diferitelor tipuri de cancer și urmărirea în timp a evoluției acestor afecțiuni prin prestarea de servicii medicale conform standardelor europene, având la bază ca metodă de tratament radioterapia.

Din datele recente, nevoia de radioterapie crește cu 3% în fiecare an, investiția fiind cu atât mai necesară cu cât statisticile arată că anual în țară se înregistrează peste 60.000 de noi cazuri de cancer.

Conform studiului de fezabilitate întocmit, centrul de radioterapie va avea în componență următoarele: secție de oncologie/oncohematologie cu un număr de 45 de paturi de spitalizare continuă și 20 de paturi de spitalizare de zi, ambulator de specialitate cu minim 6 cabinete, stație de dozimetrie, laborator de analize specifice și saloane spitalizare de zi.

Echipamentele medicale ce urmează a fi achiziționate sunt de ultimă generație în domeniul radiologic, propuse de experți din fizica medicală CNCAN: acceleratoare liniare cu anexe, instalație de brahiterapie cu surse radioactive și anexe, sistem dozimetrie brahiterapie, echipament CT stimulator, computer tomograf, echipament RMN, mamograf 3D, ecograf 4D multidisciplinar, ecocardiograf, SPECT și PET-CT, sisteme de monitorizare a pacienților etc.

De asemenea, se propune alocarea unor spații specifice activității de radioterapie pediatrică și radiologie intervențională, precum și achiziționarea unui ciclotron și realizarea spațiilor aferente instalării și desfășurării activității acestuia, în vederea producerii substanțelor radioactive necesare.

Mai multe detalii aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *