S-au modificat sporurile pentru angajații din spitalele nemțene

Guvernul a aprobat regulamentul cadru care stabileşte locurile de muncă, categoriile de personal şi mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă pentru familia ocupaţională ”sănătate şi asistenţă socială”.

Legea 153/2017 prevede un nivel maxim al sporurilor acordate în sistemul sanitar şi de asistenţă socială la 30% din suma salariilor de baza la nivelul ordonatorilor principali de credite, anunță mediafax.ro.

Anexele 1-9 din regulamentul cadru aprobat stabilesc procentele diferenţiate pe locuri de muncă şi categorii de personal, în funcţie de condiţiile specific aferente fiecărui loc de muncă, respectiv:

– locuri de muncă cu condiţii periculoase: 15% până la 25%,

-locuri de muncă cu condiţii deosebit de periculoase: 35% până la 85%,

-locuri de muncă cu condiţii periculoase sau vătămătoare: 5% până la 15%,

– locuri de muncă cu condiţii grele de muncă: 10% până la 15%,

– personal care îşi desfăşoară activitatea cu surse de radiaţii sau generatoare de radiaţii în condiţii periculoase: până la 30%,

– personal care îşi desfăşoară activitatea în unităţile sanitare cu specific deosebit: 10% până la 15%,

– personal care lucreaza în unităţi sanitare aflate în localităţi izolate: până la 20%,

– locuri de muncă cu condiţii deosebite, cum ar fi stress sau risc: 5% până la 15%,

– personal care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de asistenţă socială/ centre cu sau fără cazare: 7,5% până la 75%.

Locurile de muncă, categoriile de personal şi mărimea concretă a sporurilor se stabilesc la nivelul fiecărui ordonator principal de credite, cu consultarea sindicatelor sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, având la bază buletinele de determinare prin expertizare a locurilor de muncă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy