Simplificarea procedurilor de administrare și plată a impozitelor și taxelor și de înregistrare în scop de TVA

anaf

ANAF este o instituție care se află într-un amplu proces de restructurare, pentru a putea răspunde cerințelor și exigențelor actuale. Noul președinte al ANAF, Dragoș Doroș, promite simplificarea procedurilor de înregistrare în scop de TVA și a celor de administrare și plată a impozitelor și taxelor și continuarea implementării programului cu Banca Mondială pentru reforma ANAF.

În acest scop, se are în vedere o mai simplă aplicare a Formularului 088 (de înregistrare în scop de TVA). ANAF va fi parte activă a procesului început odată cu inițiativa guvernamentală ”comisia pentru tăiatul hârtiilor”. De asemenea, se urmărește simplificarea procedurilor de administrare și plată a impozitelor și taxelor și pe o interacțiune cât mai facilă cu plătitorii de taxe și impozite.

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a declarat că reforma începută cu Banca Mondială trebuie nu doar continuată, ci și accelerată. Instituția trebuie să fie una modernă, care lucrează pentru și în favoarea contribuabililor, care are ca prim rol asistența și încurajarea conformării voluntare și abia apoi colectarea de creanțe fiscale de la cei ce nu se conformează, această colectare trebuind să pună accent pe respectarea drepturilor contribuabililor.

Sursa: www.agerpres.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy