Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Șoferi inconștienți! Depistați în trafic sub influența alcoolului

foto arhivă

foto arhivă

Polițiștii rutieri au depistat două persoane în timp ce conduceau cu o alcoolemie peste limita legală.

La data de 1 aprilie 2019, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au depistat pe DN15D, în localitatea Bozienii de Sus, un autoturism condus de către un bărbat de 46 de ani, din Piatra-Neamț, care se afla sub influența alcoolului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiștii Secţiei de Poliţie Borleşti au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din Piatra Șoimului, care conducea un autoturism pe DJ 156 D având o alcoolemie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi au fost conduși la spital unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de aceștia, polițiștii continua cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Legislația actuală nu permite în nicio situație conducerea unui autoturism pe drumurile publice, după ce conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice. Astfel, reamintim conducătorilor auto:

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 anisau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute anterior efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

  • articol documentat cu sprijinul IPJ NeamțLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *