Majoritatea alesilor locali se afla la ultimul mandat

vot2

Conform unui sondaj efectuat de ziarpiatraneamt.ro in perioada 11.08.2013 – 24.08.2013, 97% dintre cei 721 care au raspuns intrebarii noastre considera ca au fost mintiti de politicienii carora le-au acordat votul.
Procentajul covarsitor de nemultumiti la adresa alesilor locali are un corespondent real si in randul populatiei care nu utilizeaza frecvent internetul.
Din calculul nostru, prima formatiune politica care a dezamagit pietrenii este PSD-ul datorita faptului ca a fost locomotiva USL-ului, urmeaza PNL-ul caruia pietrenii i-au oferit voturi, urmat indeaproape de PDL si PC.
Din discutiile noastre cu electorii, acestia reproseaza PSD-ului o apropiere clara dar neasumata fata de PDL-ul local in timp ce ei au fost votati ca sa se bata cu PDL-ul, nu sa doarma cu el in pat. PNL-ului i se reproseaza si acestuia o infuzie masiva de PDL-isti veniti in organizatia locala odata cu asimiliarea domnului Rogin la Bucuresti.
Simpatizantii PDL reproseaza celor care le-au dat votul ca sunt dezbinati si odata cu pierderea puterii nu se mai ocupa decat de interesele lor personale. Si PC-ul pierde teren vazand cu ochii iar cei care au votat mai mult persoana lui Dragusanu decat PC-ul, reproseaza acestui partid ca este o grupare de oameni stersi, aproape invizibili, care spre deosebire de liderul lor s-au facut remarcati doar prin prinderea in hora cu UNPR-ul in vederea schimbarii unui vicepresedinte al CJN.
UNPR-ul nu exista in ideea colectiva el fiind asimilat imaginii domnului Culita Tarata la adresa caruia electorii reproseaza in primul rand obtinerea presedentiei CJN cu ajutorul PDL si in al doilea rand faptul ca nu duce un razboi cu rezultate la adresa hotilor, ci se rezuma la unul mediatic si la mult balci.
Cel mai rau vazut de proprii votanti cu o cadere procentuala devastatoare este PPDD-ul caruia simpatizantii reproseaza faptul ca s-au aliat cu toti ciocoii si nu fac absolut nimic, nici macar sa arate cu degetul catre hoti.
Daca analistii si consultantii lui Basescu gandesc profesionist si daca statisticile noastre sunt elocvente, inseamna ca a sosit momentul cel mai prielnic de lansare mediatica a Miscarii Populare in Piatra Neamt, ca pana la sfarsitul anului sa capete notorietatea necesara intrarii in precampania pentru alegerile euro-parlamentare.
Tot acum este momentul de lansare si pentru partidele mici gen Noua Republica, Romania Mare, etc si desigur pentru independentii care daca sunt sustinuti de grupuri de interese, pot face surprize electorale de proportii.
In linii mari, pietrenii spun ca nu au vazut niciodata pana acum o clasa politica mai corupta, mai slab pregatita, interesata doar de propriile buzunare si cu mai mult dezinteres la adresa cetateanului de rand si majoritatea pietrenilor cu care am discutat spun ca vor urmari cu atentie ca la urmatoarele alegeri sa nu mai voteze niciunul dintre alesii locali actuali.
Daca inainte de alegeri aveam un APEL si un USL, iata ca acum UNPR-ul din APEL s-a lipit cu PNL-ul si graviteaza pe acolo si PC-ul iar PDL-ul din APEL este in tandem cu PSD-ul din USL si PPDD-ul de pe langa APEL.
Vina acestei destructurari si reconfigurari postelectorale apartine exclusiv alesilor si membrilor din partide, care nefiind solidari au permis sefilor lor sa negocieze tot felul de imbarligaturi politice care vor dauna grav fiecarui partid politic in parte, dar cert, dezamagirea cea mai mare decurge din votul masiv acordat USL-ului si la locale dar mai ales la parlamentare, vot care a fost urmat inevitabil de un val de asteptari la care USL-ul nu a reusit sa raspunda .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy