Talhari la usa ta, cu contracte, facturi si chitante false

Vineri 23 ianuarie, Poliţia municipiului Piatra Neamţ a fost sesizată de către o femei de 58 de ani și un bărbat de 69 de ani că au fost înșelați de persoane necunoscute.

Echipa operativă a Poliției Piatra Neamț s-a deplasat la fața locului, și prin declarațiile persoanelor vătămate au stabilit că două persoane necunoscute, pretinzând că sunt angajaţi ai unei firmei de verificări ai instalaţiei de gaze, au încheiat contracte de prestări servicii și au încasat de la persoanele vătămate suma de 70 lei, reprezentând contravaloarea serviciului efectuat.

Polițiștii desfășoară cercetări pentru a identifica autorii și a-i trage la răspundere penală pentru săvârșirea infracţiunii de înşelăciune.


Poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu creadă informațiile prezentate de necunoscuţii care se prezintă la uşa lor sub pretextul că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau private, vânzători sau cetăţeni străini şi mai mult decât atât, să nu le permită accesul în imobil.

Societăţile de distribuire a gazului metan, a apei sau a energiei electrice, societăţile de salubrizare, anunţă cetăţenii înainte de a efectua verificări la domiciliu şi nu solicită plata pe loc a serviciilor prestate, acestea fiind incluse în facturile emise şi pot fi achitate doar la caseriile societăţilor respective sau la unităţi bancare.

Puteţi să vă procuraţi o listă cu telefoane utile pe care să o folosiţi atunci când la uşa dumneavoastră se prezintă diverse persoane care pretind că reprezintă societăţi de furnizare servicii.

Reluăm sfaturile preventive privind săvârșirea infracțiunii de furt sau înșelăciune prin metoda împrietenirii, recomandând nemțenilor:

– nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte sub diferite pretexte: servicii de întreținere a instalațiilor de gaz/lumină/TV, vânzarea/cumpărarea de produse, folosirea telefonului sau pentru oferirea de ajutoare sau bunuri;

– solicitați persoanelor, care se prezintă sub diferite calități, să se legitimeze;

– evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!

Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei și sesizați prin apelul unic de urgență 112!

De asemenea, dacă ați fost contactat de către astfel de persoane sau ați asistat la săvârșirea unei astfel de infracțiuni, polițiștii vă recomandă să rețineți semnalmentele persoanelor implicate sau caracteristicile mașinilor utilizate, date pe care să le sesizați imediat Poliției!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy