Accidente in urma pierderii controlului autovehiculului

Sâmbătă 24 ianuarie, poliția rutieră a intervenit la locul unui accident de circulație produs pe DN 15D, în apropierea localității Poienari.

O femeie în vârstă de 26 de ani, din Piatra Neamț, ce conducea un autoturism pe DN15D, dinspre Vaslui spre Roman, a pierdut controlul autovehiculului, a părăsit carosabilul prin partea stânga direcției de mers și a intrat în coliziune frontală cu un copac. Conducătoare auto a fost rănită în urma impactului, autoturismul fiind avariat în proporție de 40%. Femeia nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Tot sâmbătă, o tânăra în vârstă de 18 ani conducea un autoturism pe strada Libertății din localitatea Cordun și din cauza neatenției a pierdut controlul autovehiculului, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă a drumului și a intrat în coliziune frontală cu un podeț din beton.

În toate cazurile polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Având în vedere condițiile de trafic și numărul crescut de accidente rutiere, polițiștii nemțeni recomandă șoferilor o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. De asemenea, le recomandăm şoferilor să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri pentru a se face vizibili în trafic și se va proceda la verificarea sistemelor tehnice care asigură vizibilitatea (ştergătoare, lichid de parbriz, etc.).

În condiții de ceață sau vizibilitate redusă datorită ninsorii/lapoviței, să se păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu se acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare, acordând o atenţie sporită la efectuarea depăşirilor.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic. Pietonilor le recomandăm să nu utilizeze partea carosabilă pentru deplasare, iar traversarea străzii să se facă numai după o temeinică asigurarea şi prin locurile special amenajate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy