Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Trecerea la nivel cu calea ferată din Roman, o problemă pentru întreaga Moldovă. Primarul caută soluții la Ministerul Transporturilor

Primarul Romanului s-a prezentat luni dimineață la București, la Ministerul Transporturilor, pentru a face o nouă încercare de a convinge CFR să rezolve situația trecerii la nivel cu calea ferată de la ieșirea din oraș înspre Iași. Edilul a discutat cu unul dintre consilierii ministrului Lucian Șova și speră ca factorii decidenți să intervină cât mai repede în a rezolva această problemă.

”Peste trecerea la cale ferată nu trec doar romașcanii, nu este o problemă doar a Romanului, ci pentru întreaga Moldovă. Starea de degradare este continuă și are un ritm alert, riscul de accidente fiind unul major. O nouă soluție oferită de noi este ca cele trei linii de cale ferată să fie unite într-una singură, iar înainte și după intersecția cu E85 să fie montat un sistem de macazuri. Una dintre firmele ce utilizează două dintre liniile de transport marfă dispune de elementele necesare montării unui sistem modern care să elimine riscul producerii de accidente, dar CFR ar trebui să monteze sistemul de macazuri. Sper ca această problemă să fie corect înțeleasă și rapid soluționată. Nu putem tolera la nesfârșit nepăsarea și cred că nimeni nu vrea să aibă pe conștiință viața vreunei persoane ce poate suferi un accident din cauza acestei treceri de cale ferată.” – a declarat Lucian Micu, primarul orașului Roman.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *