Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Unde Constituție nu e, nimic nu e. Președintele face campanie electorală pentru PNL

Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naționale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate, conform articolului 80 din Constituţia României.

Pe lângă rolul de mediator și de reprezentare a TUTUROR românilor, indiferent de etnie, sex, statut social, religie, orientare politică etc., articolul 84 din Constituție ne mai spune că „În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.” Așadar, Președintele este sau ar trebuie să fie o instituție fără culoare politică.

Este știut faptul că ultima campanie pentru alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis s-a bazat pe un puternic discurs anti-PSD, discurs pe care îl continuă și în funcția actuală de Președinte al tuturor românilor. Mai mult, nu face un secret din a prezenta public afinitatea pentru Partidul Național Liberal.

Povestea de iubire dintre Președintele tuturor românilor și un singur partid politic pare să îi afecteze claritatea lui Klaus Iohannis și fluturii din stomac îl împiedică să vadă că în România există multiple alte partide care nu sunt „pe se de”: USR-PLUS, PMP, PRO România, UDMR și altele.

Într-o conferință de presă din 3 noiembrie, Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de un jurnalist următoarele:

„România, din păcate, înregistrează un număr foarte mare de morți, deși numărul de noi cazuri de coronavirus nu este chiar atât de mare comparativ cu alte state. Premierul Ludovic Orban a aruncat vina exclusiv pe cetățeni, pe populație. Ce explicație ați avea dumneavoastră şi ce explicație v-au oferit specialiștii cu care ați discutat astăzi pe acest subiect?”

Președintele României a afirmat în răspunsul domniei sale că „din ultimii 30 de ani, 20 şi ceva de ani România a fost condusă de PSD, care a avut o politică în domeniul sanitar proastă, foarte proastă. Asta e o realitate.”

Klaus Iohannis a mai precizat că este nevoie de o reformă profundă în domeniul sănătății, bazată pe prevenție și „de aceea este nevoie de un alt tip de guvernare decât am avut în ultimii 30 de ani”.

Expunerea noastră de mai sus se confirmă prin cele declarate de președinte: „Pot să vă spun că Partidul Național Liberal este SINGURUL (sic!) partid care poate să vină cu o altă politică, care poate să implementeze o reformă autentică, împreună cu o largă majoritate din Parlament care se va forma, evident, după alegeri. Nu putem să continuăm sistemul care vedem acum că este falimentar, care a fost construit de PSD.

Din acest text înțelegem că PNL este SINGURUL care poate salva România de PSD și de alte rele. Însă tot domnia sa mai spune că este necesară „o largă majoritate în Parlament”. Deci, PNL nu poate fi chiar SINGURUL.

Textul integral al declarației poate fi regăsit aici – click, pentru a nu exista dubii legate de scoaterea din context.

Suntem curioși ce părere au potențialii membri ai acestei majorități din partide precum USR-PLUS, UDMR, PRO România, PMP etc. despre opinia președintelui că doar PNL este…. cum este.

Noi suntem convinși că există oameni competenți în absolut toate partidele și că de cele mai multe ori meritocrația nu ține de o anumită culoare politică.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *