Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vom avea sau nu alegeri din două tururi la primari?

Clasa politică din România fierbe. PNL și Iohannis au apucat să promită celor de la USR că vor da lege pentru alegerea primarilor din două tururi și nu o mai pot da la întors.

Odată ce s-ar da această lege, mulți primari aroganți, incompetenți și bandiți care sunt acum în funcții, atât de la PSD, cât și de la PNL, nu ar mai avea nicio șansă să câștige alegerile și tocmai asta îi îngrijorează pe unii. Mulți liberali sunt disperați că vor trebui să scoată o lege în acest sens săptămâna viitoare și negociază cu PSD și cu toți cei cu care pot ca să nu treacă această lege la vot.

O astfel de lege ar reduce din numărul de primari PSD și PNL și ar favoriza creșterea unor partide de genul USR/PLUS.

Va funcționa sau nu acest combinația neoficială dintre PSD și PNL pentru picarea legii? Va reuși PNL să se prefacă că se împiedică ca să nu își onoreze obligațiile față de USR? La aceste întrebări vom afla răspunsurile în curând.

Alegerea primarilor din două tururi a fost desființată de Băsescu pentru a favoriza rămânerea pe funcții a primarilor PDL și de atunci se vorbește de reintroducerea ei, dar marile partide nu vor decât declarativ revenirea la 2 tururi pentru primari.

Publicația noastră susține alegerea primarilor din două tururi, deoarece acum primarul poate fi ales și cu 25% dintre voturile celor prezenți la urne, adică de 10-15% din populația votantă într-o localitate. Un procent prea mic pentru a putea oferi reprezentativitate reală respectivului primar.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

arsene


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *