Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ziua Internațională a Cărții și Ziua Bibliotecarului din România, celebrată la Roman

Marți, 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții și Ziua Bibliotecarului din România, conducerea Primăriei municipiului Roman i-a premiat pe donatorii de carte pentru Biblioteca ”George Radu Melidon”. Cu acest prilej, în scuarul din fața Bibliotecii a fost dezvelită placheta ce marchează Piațeta George Radu Melidon.

sursa foto:  Facebook (Primăria Municipiului Roman)

Ideea marcării acestei zile a fost oferită de Spania, unde are loc, la 23 aprilie, Festivalul Trandafirilor, o manifestare în care este sărbătorit Sf. Gheorghe (Sfântul Jordi) și este comemorat Miguel de Cervantes, alaturi de William Shakespeare. În aceasta zi, în Spania, încă din Evul Mediu, fetele si femeile primesc flori, iar bărbații – cărți. Obiceiul oferirii cărților a fost practicat după 1616, anul în care au murit Miguel de Cervantes si William Shakespeare. În această zi, în aproape toate tarile lumii au loc omagii închinate cărții, autorilor, editorilor, librarilor, bibliotecarilor, și, implicit, cititorilor.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată „Ziua Bibliotecarului din România”, astfel că în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *