Cardul de sănătate. Unele manastiri din Neamt l-au refuzat

card sanatate

Vasile Ciurchea, președintele CNAS, a declarat că autoritățile vor găsi o alternativă la cardul de sănătate pentru persoanele care îl refuză.

Mănăstirea Dobru și Schitul Cărbuna din județul Neamț consideră acest card ca fiind „unealta diavolului”. În momentul de față sute de calugări și măicuțe de la diverse lăcașuri de cult din țară au refuzat să primească cardul de sănătate adusde la poștaș.

Casa Națională de Sănătate a propus introducerea unor carduri cu bandă magnetică sau semnatură electronică, pentru a elimina reticențele legate de cip.

Imi pare rău de atitudinea măicuțelor. Cred că este nevoie de o informare corectă, pentru ca lumea să nu aibă astfel de suspiciuni. Cardul național de sănătate nu înseamnă o lepădare de credință. Să nu se facă legătura între cardul de sănătate și credință. Omul îți poate căuta liniștit credința, fără a se gândi că deține un card de sănătate care îi poate fi necesar atunci când se îmbolnăvește și are nevoie de spitalizare, de asistență medicală. (…) Biserica nu a fost niciodată împotriva tehnicii, mai ales când este vorba de darul sfânt al vieșii„, a declarat preotul Vasile Păvăleanu, parohul bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Piatra-Neamț.

Președintele CNAS a precizat că pentru cei care refuză cardul, alternativa va fi adeverința, dar care va pune asiguratul pe drumuri, de la CNAS la medic, la furnizorul de servicii și înapoi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy