E cert: PNL taie salariile bugetarilor

• Analiștii consideră că doar înghețarea veniturilor în instituțiile publice nu ar fi suficientă, motiv pentru care se vor reduce salariile

Oricât ar vrea Guvernul PNL să ocolească adevărul înaintea alegerilor, acesta iese la iveală! Tăierile salariale despre care s-a vorbit până acum în șoaptă, printre uși, sunt tot mai clare și devin o certitudine de la o zi la alta, pentru că liberalii nu reușesc să găsească fonduri cu care să acopere toate cheltuielile salariale și să mențină activitatea în instituțiile publice în condiții normale.

Lipsiți de viziune și de capacitatea de a gândi un buget potrivit pentru a acoperi toate nevoile țării, peneliștii recurg la ceea ce au mai făcut și altădată: taie salariile oamenilor.

„Așa cred ei că fac economie la buget! Este o mare falsă problemă. În primul rând, bugetarii români au mai trecut prin această tristă experiență, când PDL era la putere. Se pare că peneliștii de azi sunt pedeliștii de ieri, pentru că au rămas cu aceeași gândire, cu aceleași proaste obiceiuri. Când au tăiat salariile cu 25%, după un an a ieșit Băsescu și a spus că măsura nu și-a dovedit eficiența, nu s-a obținut ceea ce se credea din punct de vedere al economiilor la bugetul statului și că nu era nevoie de tăierile salariale. Acum, liberalii o iau de la capăt, deși cu siguranță știu că e o măsură proastă! Dar o fac pentru că au o gândire superficială, pentru că nu au oameni competenți care să previzioneze un buget echilibrat și pentru că, până la urmă, nu îi iubesc pe români! Nu le pasă dacă vor îngroșa numărul șomerilor din țară, ajuns deja la o cotă istorică, nu îi interesează că vor rămâne oameni fără bani de mâncare, haine, facturi, că distrug destine. După matematica lor, pentru ei, mai puțini angajați la stat înseamnă mai muți bani la buget! Total fals! Cât am condus Primăria Dămuc, niciodată nu am fost de acord să tai lefurile oamenilor, oricât de greu ne-a fost în anumite momente cu bugetul de salarii“, a declarat Anton Covasan, candidat al PSD Neamț la Camera Deputaților.

Cât PSD a fost la guvernare, una dintre măsurile puse în practică a fost creșterea salariilor românilor, fie că lucrau în mediul privat sau în cel public, prin majorarea valorii salariului minim pe economie. De asemenea, social-democrații au acordat prioritate creării de noi locuri de muncă și adoptării a diverse măsuri care i-au convins pe românii plecați la muncă peste hotare să revină acasă, întrucât nivelul de trai a crescut și în România, iar legislația devenise accesibilă pentru mediul de afaceri, motorul societății românești.

Comandat de PSD Neamț, executat de SC Ghici Computers SRL, CMF 11200020

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy