Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bună dimineața „Doi și-un sfert”

În teorie, la Neamț există un Serviciu de Informații și Protecție Internă (SIPI), cunoscut popular sub denumirea de „Doi și-un sfert”. Acest serviciu se ocupă tot în teorie de fapte în care sunt implicați polițiști.

Noi nu ne permitem să spunem celor de la SIPI ce au de făcut, pentru că nu avem pregătirea necesară să ne dăm cu părerea despre munca lor și, mai mult de atât, îi cunoaștem pe unii dintre ei, îi respectăm și îi considerăm buni profesioniști. Totuși le spunem ”bună dimineața” pentru că din nou la Neamț ne-am trezit în același film.

Periodic, cu ocazia stabilirii, schimbării, numirii unor persoane în zona de conducere a Inspectoratului de Poliție Județean Neamț sau în orașele județului, ne trezim că se intensifică brusc activitatea unor politruci și sindicaliști, iar activitatea lor este reflectată cu mult zel de anumiți jurnaliști. Tot în aceste perioade în care bate vânt de schimbări în echipa de conducere a Poliției la nivel județean sau la nivelul orașelor din Neamț se intensifică și atacurile la imaginea poliției nemțene, atacurile fiind bine diseminate prin distribuiri numeroase pe rețelele de socializare, ceea ce nu se întâmplă în ”extrasezonul de schimbări în funcții”.

Și dacă doar ne-am trezi noi cu aceste constatări nu ne-am permite să spunem ”bună dimineața” celor de la SIPI, doar că, parcă prin magie, în aceste perioade, atacurile bazate pe teme false și lansate sub formă de articole, postări, etc, sunt scoase la imprimantă și devin anexe la tot felul de plângeri și petiții care ajung la București. Probabil scopul este acela de a arăta celor de centru că la Neamț sunt probleme la nivelul Poliției, că cineva nu gestionează corect mecanismele inspectoratului, că ceva nu funcționează bine.

Doar suprapunând calendarul atacurilor care stau ulterior la baza petițiilor ce merg la București, peste calendarul perioadelor de schimbări prin zona de conducere a poliției nemțene observăm coincidențe care ne duc la gândul că este vorba de o activitate organizată prin care nu doar se fac anumite jocuri, dar se strică imaginea poliției și automat scade și încrederea cetățenilor în instituție.

Desigur că cei de la SIPI sunt profesioniști și nu credem că le spunem noi nimic nou acum. Desigur că ei știu cine din poliție dă ”servitele” la presă și apoi le printează să le trimită unde trebuie. Desigur că ei știu și cine din zona politică finanțează astfel de lucruri și ce interese sunt în spate. Noi doar opinăm că devine o practică și nu așa ar trebui să funcționeze lucrurile.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *