Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Deputatul care nu uită cine l-a votat și apără interesele Moldovei, lăsată în sărăcie lucie de majoritatea guvernelor

Deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai, e din nou „vedetă” în presa centrală. Iulian Bulai a reușit să arunce în aer scena politică printr-o postare în care atacă vehement guvernul Orban, amenințând chiar că va vota moțiunea de cenzură. Postarea poate fi citită aici (click).

Dincolo de alianțele politice, parteneriate, afinități, viziuni și doctrine, un parlamentar este ales de oameni pentru a apăra interesele zonei în care a fost votat. Iulian Bulai este parlamentar de Neamț, înainte de a fi unul din partea USR, iar județul Neamț face parte din cea mai neglijată regiune a României de la Revoluție încoace. Orice parlamentar cu un dram de conștiință va apăra în Parlament interesele județului și regiunii pe care le reprezintă.

Asta a făcut Iulian Bulai și oricât ar încerca unii din propriul partid sau din afara acestuia să îl atace, afirmațiile sale și interesele sale ar trebui să facă parte din portofoliul oricărui parlamentar bine intenționat.

Faptul că guvernul Orban este susținut de USR este mai puțin important decât gravitatea faptului că Moldova, la fel ca pe timpul PDL, este din nou băgată într-un con de umbră.

S-au închis parteneriatele publice-private prin care se putea dezvolta infrastructura în Moldova și acum s-a ajuns la ceea ce se știa deja de mult timp: nu există fonduri europene nerambursabile pentru A8, da, acea Autostradă a Unirii cu care parlamentarii PNL din Neamț și-au făcut imagine. Au rămas doar vorbele. Fondurile europene s-ar putea obține dacă actuala guvernare știe să apere interesele României la Bruxelles. Puțin probabil, spunem noi, dar dă, Doamne, să o vedem și pe asta!

Ceea ce spune Iulian Bulai este ceea ce se află în mintea oricărui locuitor al Moldovei : „Lipsa infrastructurii în Moldova ne duce la disperare. Ne izolează de România și de Europa și face sute de victime rutiere în zona noastră. Ignorarea Moldovei din partea blatului PSD-PNL de nealocare bugetară (și fonduri europene nerambursabile) pentru infrastructura din Moldova trebuie să înceteze acum.”.

Contează sau nu ce spune Iulian Bulai, rămâne de văzut. Cert este că semnalul de alarmă vine chiar din partea celor care susțin guvernul Orban, deci problema e vizibilă din satelit și extrem de îngrijorătoare. Iar faptul că un parlamentar de Neamț apără interesele Moldovei, aflându-se într-o postură delicată, aceea de partener al guvernarii care ignoră tocmai această zonă, ar trebui să facă o diferență între parlamentarii care se află în Parlament fără să știe măcar „ce caută ei în viața lor” și parlamentarii care sunt conștienți că trebuie să respecte și să apere în primul rând interesele celor care l-au votat.

Un parlamentar nu are rol de marionetă a unor grupuri cu interese, ci un rol de a fi vocea oamenilor în Parlament. Iar oamenii din Moldova vor să nu le mai fie discriminate interesele și să beneficieze de aceleași drepturi ca celelalte regiuni ale României. Vor drumuri, spitale, școli, acces la utilități. Vor o „Moldovă normală”!

Iar Iulian Bulai este un parlamentar „normal”, mai ales la cap, care pune înainte de politică interesele oamenilor care l-au votat.

Articol de opinie

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

arsene


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *