Ionel Arsene: Klaus Iohannis propune public înțelegeri pentru stabilitatea țării, dar unii dintre parlamentarii săi au părăsit sala când trebuiau să voteze amnistia fiscală în interesul românilor

Deputatul Ionel Arsene, în cadrul declarației politice de astăzi, a făcut referire la inițiativa de amnistiere fiscală și impactul unei astfel de măsuri.

Amnistierea fiscală pentru aproximativ 100.000 de români – mame, pensionari și funcționari publici – este una dintre cele mai importante inițiative supuse la vot în sesiunea din această toamnă. Ea este un semn de normalitate, o măsură ce arată cum trebuie să se poziționeze corect un stat față de cei pe care-i reprezintă. Statul nu există pentru a-și pedepsi și pentru a-și nedreptăți cetățenii, ci pentru a asigura bunăstare și un trai decent pentru aceștia”, susține Ionel Arsene.

Parlamentarul social-democrat a mai arătat că „pentru România, sfârșitul mandatului de președinte al lui Traian Băsescu este una dintre cele mai bune vești posibile. Din păcate, în urma lui rămâne un mod condamnabil de a face politică și numeroase conflicte stârnite în rândul românilor. După zece ani de mandat ai acestui om, cetățenii acestei țări mai știu doar prea puțin ce înseamnă solidaritatea. Președintele i-a împărțit frecvent pe români în buni și răi, în funcție de interesele sale electorale sau de moment, iar apoi a susținut că lui îi pasă de această țară și de cetățenii săi”.

Deputatul Ionel Arsene a făcut referire și la poziția față de acest subiect a reprezentanților Alianței Creștin-Liberale: „Observăm același gen de ipocrizie și la continuatorii tipului de politică pe care a promovat-o Traian Băsescu. Klaus Iohannis propune public înțelegeri pentru stabilitatea țării, dar unii dintre parlamentarii săi au părăsit sala când trebuiau să voteze amnistia fiscală în interesul românilor. Mă întreb când e sincer acest om, când cere stabilitate sau când le permite unora dintre colegii noștri de la Alianța Creștin-Liberală să-și bată joc de mame, pensionari și funcționari publici? Ce stabilitate este aceea care ignoră nevoile unor oameni nedreptățiți?”.

Alegerile prezidențiale din luna noiembrie trebuie să reprezinte momentul în care cetățenii vor pedepsi astfel de comportamente ale lui Klaus Iohannis și ale Alianței Creștin-Liberale. Sunt convins că românii au înțeles cât de necesară este schimbarea și despărțirea de modelul de președinte al ultimilor zece ani. Este nevoie de un șef de stat care să promoveze solidaritatea socială, care să fie un model pentru români și o sursă de stabilitate pentru această țară. Pentru că trebuie să reușim să le reamintim oamenilor ce înseamnă normalitatea. Sunt sigur că Victor Ponta este acel președinte care poate îndeplini aceste condiții și cred că românii vor arăta acest lucru la urne, la scrutinul de peste două luni”, a mai precizat deputatul PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy