Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ne pot răni propriile așteptări?

Suntem optimiști în privința schimbărilor pe termen lung și ne place să conspirăm uneori împotriva celor mai stimați lideri, fie din cauza intoleranței la unele condiții impuse, fie datorită necesității schimbării. Cum diferențiem dorința de a creiona o istorie veritabilă de complotul trădătorilor cărora le-au căzut măștile? Pe moment trădarea poate apărea ca o hotărâre rațională însă consecințele ulterioare nu pot fi preconizate în totalitate. De multe ori suspiciunile reliefează situațiile bănuite, iar dezamăgirile sunt cu atât mai mari când riscurile nu provin de la adversari. În lipsa adevărurilor absolute, avem de ales între a spune ce se dorește să se audă și ceea ce trebuie spus.

De-a lungul întregii evoluții, lumea a fost traversată de certuri și rivalități, de martiri și trădători. Despre luptătorii emblematici care au invocat libertatea se spune că au convenit întotdeauna asupra unei cauze drepte, iar alți lideri mai moderați s-au aflat de multe ori în poziția de a fi numiți trădători.

Atunci când politicile și strategiile nu se pot sincroniza cu economia pot apărea breșe periculoase. Odată cu extinderea campaniei de vaccinare mediul de afaceri european a trecut de la panică la optimism, așteptând să recupereze o parte din pierderi. Contrastele sunt vizibile la nivelul Uniunii Europene și poate doar din obișnuință zona estică se confruntă cu o redresare mai lentă. În prezent riscurile cele mai mari pot fi generate de instabilitatea politică. Orice potențial declin va afecta firmele mici și va întări poziția corporațiilor, aspect ce ar putea readuce în prezent o situație pre-pandemie – creșterea excesivă doar a unor industrii. Ieșirea definitivă dintr-o criză necesită sacrificii. Ingineriile financiare ar trebui blocate, astfel încât statul să beneficieze de cât mai multe taxe.

Starea de spirit, la fel ca intenția investitorilor se poate schimba brusc. Orice dramă, chiar una economică, este alcătuită din mai multe acte.

Când afișăm ce ne poate răni, devenim într-o anumită măsură vulnerabili. Cel mai mult însă ne pot răni propriile așteptări. Totodată, incidentele negative nu trebuie plătite cu aceeași monedă. Corectitudinea, consecvența și loialitatea sunt imbatabile!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *