NEAMȚ: Swedish Animal Aid continuă campaniile de sterilizări gratuite și în 2021

Asociația suedeză Swedish Animal Aid va finanța și în acest an în județul Neamț aproximativ 1300 de sterilizări pentru câini și pisici. Întrucât fondurile sunt limitate și asociația și-a propus să intervină activ în limitarea înmulțirii câinilor fără stăpân pe străzi, doar 300 de locuri vor fi alocate pentru sterilizarea pisicilor.

Swedish Animal Aid oferă de 4 ani sprijin județului Neamț prin aceste campanii de sterilizări, exclusiv din donațiile străinilor și românilor, reușind să sterilizeze mii de animăluțe care nu vor mai da naștere unor pui sortiți morții, abandonului sau capturării în adăposturi publice.

Colaborează în acest sens cu mai mulți medici veterinari și, începând cu luna martie, se dă startul campaniilor de sterilizare în zona Piatra-Neamț (veterinar Andrei Tudor), zona Roman (veterinar Andrei Lungu), zona Roznov (veterinar Raluca Davidov).

Astfel, în Piatra-Neamț, pentru luna martie sunt disponibile următoarele zile dedicate sterilizărilor gratuite: 04.03.2021, 11.03.2021, 18.03.2021, 27.03.2021. Campaniile se vor desfășura la cabinetul veterinar al dr. Andrei Tudor. Pentru programari puteți suna la următoarele numere de telefon: 0740318815 sau 0233232429.

În zona Roman (Horia), dr. Andrei Lungu a rezervat zilele de 5-6 martie, respectiv 19-20 martie, pentru campania de sterilizări. Având în vedere că există solicitări din partea primarilor unor comune de a face sterilizări și în alte localități, în luna aprilie campaniile vor continua în acest sens. Finanțarea pentru sterilizările pisicilor este rezervată în special zonei Roman. Contact: 0751 474 809 sau 0741 958 516.

În zona Roznov, dr. Raluca Davidov intenționează să demareze o campanie de sterilizări în perioada 15-16 martie. Contact 0760 488 664 sau 0751 660 430.

ATENȚIE! Cereți sfatul veterinarilor în vederea pregătirii animalelor pentru sterilizare și urmați indicațiile postoperatorii.

Puteți sprijini activitatea Swedish Animal Aid donând pe pagina lor de Facebook – aici sau direct la cabinetele veterinarilor. Pentru sterilizarea mai multor pisici, în mai multe zone ale județului, este nevoie de donații. Să nu uităm nici de consumabilele necesare în timpul intervențiilor chirurgicale: instrumentar medical steril, fire de sutură etc.

Noutatea în acest an este aceea că asociația suedeză va trimite cât de curând în Neamț o clinică mobilă pentru sterilizări, lucru care va permite deplasarea în localități.

De asemenea, primarii interesați să susțină aceste campanii, financiar sau logistic, sunt rugați să contacteze, chiar și în limba română, Swedish Animal Aid la emailul [email protected] sau pe pagina de facebook – aici.

Mai jos puteți vizualiza harta sterilizărilor de anul trecut.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy