Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Numărul real de paturi ATI din România – O enigmă sau o păcăleală(?)

Imagine ilustrativă

Un an de luptă, un an de când nu mai avem dreptul la nimic, nici măcar la viață. Un an de manipulare. Până când, domnilor guvernanți? Până când ne mai jucați pe degete? Vă contraziceți între voi ca și cum ați fi niște copii care încearcă să nu se dea de gol în fața părinților cu privire la o boacănă isprăvită.

Ne plângem de sistemul medical, ne ard oamenii dragi în spitale și nimeni nu face numic! „N-avem! Nu se poate!” – Ne-am săturat, domnilor, ne ajunge. Vă lăudați cu proiecte îndrăznețe, cu dotări ale spitalelor, apoi o dați în bâlbe. Până la urmă, care este numărul REAL de paturi ATI din România? Valul 3 e la ușă! Ce facem? Așteptăm ca un pacient să moară pentru a-i lua locul pe patul ATI?

Minciunile, incompetența și inconștiența guvernului de dreapta ucid România

Martie, 2020, Grupul de Comunicare Strategică: ”La acest moment dispunem la nivelul spitalelor de 2.653 de paturi ATI și de 1.361 ventilatoare mecanice.”

Iulie, 2020, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă.”

Noiembrie, 2020, președintele României, Klaus Iohannis: ”Din aprilie și până acum, sau din martie și până acum – mai exact, am dublat numărul de paturi de la ATI. Atenție, am dublat numărul de paturi de la ATI, pornind de la un număr deja destul de mare, în comparație cu alte sisteme sanitare din alte țări!”

Martie, 2021, după un an de pandemie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu : ”În momentul de față sunt undeva la 1.400 de paturi de ATI. Numărul este dinamic.”

Cine minte? Cine se joacă cu speranțele, cu sănătatea, cu viața românilor? Câte paturi ATI au fost de fapt? Unde au dispărut? S-au lăudat că au făcut eforturi uriașe, au cheltuit miliarde de euro pentru dotări. Unde sunt miliardele acelea? Că în spitalele românești, după dezastrul de acum, în mod sigur, nu sunt!Valul 3 al pandemiei, așteptat de anul trecut, ne-a lovit în plin și a surprins guvernul de dreapta, PNL – USR PLUS – UDMR.

Într-un an de zile de luptă cu pandemia numărul de paturi ATI a scăzut, spitalele sunt arhipline, personalul medical este extenuat fizic și psihic, investițiile lipsesc cu desăvârșire, ministrul Sănătății este un impostor și un oportunist care ”nu știe, că nu semnează și nu răspunde”.

Guvernul Sărăciei Cîțu acuză românii, la fel ca înaintașul lui, guvernul Haosului Orban, pentru tragedia în care se află țara și răspândirea coronavirusului.

Între timp, în acest an, în România au fost 874.985 de infectări cu coronavirus și au murit 21.787 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Cine poate spune câți români au murit din alte cauze, pentru că în acest timp nu au avut acces la tratamentele care i-ar fi ținut în viață? Câți români se află în situația în care bolile li s-au agravat pentru că li s-a interzis contactul cu medicii?

Deși PSD a solicitat acest lucru pe toate căile posibile, nu au testat masiv, nu au făcut anchete epidemiologice profesioniste și complete, nu au comunicat eficient, astfel încât populația să fie convinsă de pericolul în care se află, s-au contrazis tot timpul în declarații, vorbele și faptele le-au fost permanent în contradicție, au luat decizii doar în funcție de interesul politic și nu în beneficiul sănătății publice. Nici măcar vaccinarea, de-o importanță vitală pentru imunizarea populației, n-au fost și nu sunt capabili s-o facă așa cum trebuie: profesionist, transparent, în termenii preconizați. Sistemul se blochează, oamenii sunt obligați să facă zeci și chiar sute de kilometri, la apogeul contaminării, pentru a-și face vaccinul.

Câte vieți, câte familii a distrus guvernarea de dreapta în ultimul an?

Este criminală nepăsarea cu care actuala guvernare a ignorat toate semnele care arătau clar forța cu care va reveni și ne va lovi pandemia!

Pentru orice minte lucidă este evident faptul că România se află într-o situație mai rea chiar, decât acum un an. Guvernul de dreapta, PNL-USR PLUS-UDMR, este depășit de situație!

Trebuie să plece înainte de a distruge România total. Românii nu mai vor să își îngroape rudele, nu mai vor să facă foamea, nu mai vor să stea în întunericul civilizației!”, a transmis deputatul Ciprian Șerban.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *