Politistii nemteni au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si sigurantă publică si pentru prevenirea evenimentelor rutiere

În zilele de 19 si 20 ianuarie 2013, zilnic, peste 150 de politisti ai Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, din structurile de ordine publică, urban si rural, investigatii criminale, investigare a fraudelor, politie rutieră, arme, explozivi si substante periculoase si interventie rapidă au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si sigurantă publică, prevenirea si combaterea infractiunilor stradale, pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, precum si pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.
În cadrul actiunilor au fost constatate 27 infractiuni din care 16 au fost realizate în flagrant si au fost controlate 62 unităti de alimentatie publică. Au fost aplicate 131 de sanctiuni contraventionale din care: 71 la Legea nr. 61/1991, 15 la Legea nr. 12/1990 si 6 la regimul silvic, 3 la Legea nr. 333/2003 si 36 la alte acte normative.
Pe linie de politie rutieră au fost retinute 5 permise de conducere si retrase
9 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 459 de sanctiuni contraventionale din care 272 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Exemple:
În ziua de 19 ianuarie 2013, în jurul orei 23.00, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Neamt si ai Formatiunii de Investigatii Criminale Bicaz l-au depistat, în orasul Bicaz, pe D. Milică, de 28 de ani, din orasul Bicaz, care poseda un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Bicaz la data de 15 ianuarie 2013.
În fapt, în seara de 17 ianuarie 2006, fiind în stare de ebrietate, împreună cu alte două persoane s-au deplasat la locuința părtii vătămate din orasul Bicaz, au pătruns prin efractie si au sustras mai multe bunuri.
Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamt au efectuat un control în Piata Agroalimentară „Sf. Gheorghe” si la punctul de lucru al unei societăti din comuna Grumăzesti au constatat că se comercializa carne si produse din carne fără a fi justificată proveninta acestor produse. A fost aplicată o sanctiune contraventională si s-a dispus confiscarea sumei de 400 de lei provenită din activitătile comerciale ilicite.
Politisti din cadrul Politiei orasului Roznov si Biroului Judetean de Transporturi Neamt i-au depistat pe S. Ion, de 32 de ani si B. Costel, de 39 de ani, care au pătruns în zona de sigurantă a infrastructurii feroviare publice, în triajul Statiei CFR Roznov cu intentia de a sustrage mărfuri din vagoane. În cauză a fost întocmit dosar penal.
În noaptea de 19/20 ianuarie 2013, în jurul orei 00.00, politisti din cadrul Postului de Politie Dumbrava Rosie si Politiei orasului Roznov l-au depistat în satul Cut, comuna Dumbrava Rosie, pe M. Constantin, de 45 de ani, din comuna Dumbrava Rosie, judetul Neamt, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 0,73 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy