Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Povestea cetățeanului absent

Cei care ne amintim bucuria supremă oferită de punga cu pufuleți avem în spate și bagajul unor experiențe dureroase generate de tranziție, lipsuri și nedreptăți. În copilărie auzeam în școlile comuniste despre vitejia strămoșilor noștri în fața asalturilor turcești și priveam în gol înspre sărăcia moștenită de la străbunicii plugari sau păstori. Schimbările sunt dureroase, același lucru îl putem spune despre acceptarea inechității. Alegerile ne aparțin știind că lecțiile învățate ne fac să creștem, în timp ce acceptarea minciunii provoacă doar suferință.

Partidele aplică multiple tactici atât pentru controlul intern, cât și pentru dinamica exterioară.

Pot fi strategiile politice lipsite de sens în anumite circumstanțe?

Cam oricine poate aprecia câștigătorul alegerilor prezidențiale corelând acest aspect cu funcționarea economiei.

Situațiile critice pot determina experții la manevre politice disperate, chiar la crearea unui candidat ‚,Zombie” care să poată câștiga lejer un tur de alegeri. Dacă succesul în această situație este notabil în funcție de plafonul scepticismului alegătorilor, efectele pe termen mediu sunt distructive.

Un lider politic de perspectivă trebuie să fie credibil sau șarmant, să aibă notorietate și forță!

O nouă arhitectură a scenei politice se prefigurează, iar cei care-și etalează coronițele alegerilor interne sunt în multe cazuri  posesorii unui test fals-pozitiv.

Următorul deceniu reprezintă un moment decisiv în privința schimbărilor climatice, iar provocările sunt complexe. În afara accelerării unei economii sustenabile fără a scădea calitatea vieții actuale, dezvoltarea socială are nevoie de un mediu sigur, fără demagogie și oportunism.

Riscurile pentru democrația autohtonă credeam că pot veni doar din partea celor învățați cu stilul PCR, dar s-a conturat o nouă categorie. Politicienii care-și dau brânci pe scena publică în timp ce jură că susțin binele României vor fi puși sub semnul eugeniilor expirate din fostele Alimentara, la alegerile din 2024!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *