Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

S-a dat startul lucrărilor noului Complex de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap (VIDEO)

Veștile bune circulă repede si iată, astăzi aflăm că s-a dat startul lucrărilor din cadrul noului Complex pentru Persoane Adulte cu Handicap din comuna Dragomirești. În acest loc vor fi mutate persoanele care în prezent sunt cazate în alte centre, unde condițiile lasă de dorit. Complexul va fi finalizat în acest an pentru a putea oferi o viață mai bună celor care depind de îngrijiri de specialitate.

Am dat startul lucrărilor pentru un nou proiect, prin care realizăm Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap.

Acesta va fi realizat în comuna Dragomirești, în vecinătatea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni, investiție importantă, începută în 2019, a cărei valoare depășește 14 milioane de lei și care în acest an va fi finalizat.

În viitorul centru vor fi mutați asistații care în prezent trăiesc în spații neconforme cu normele UE, care au fost găsite imediat după producerea incidentului de la CIA Roman, când o bucată dintr-un tavan al unui dormitor s-a prăbușit din cauză că era o clădire veche, cu statut de monument istoric.

Am identificat terenul, am urmat toate procedurile legale privind autorizarea și deja au început lucrările pentru viitorul complex. Conform proiectului, vor fi realizate un corp central, unul administrativ, o clădire anexă și șapte clădiri cu destinația de spații de cazare – 25 de camere – cu dependințele aferente. Valoarea totală a acestei investiții este de 11,7 milioane de lei.

Vreau ca oamenii cu nevoi speciale să beneficieze de condiții deosebite de îngrijire și tratament! Mă preocup continuu de problemele semenilor care au nevoie de sprijin și vreau să aibă condiții de trai cât mai bune!”, a transmis președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *