Semper rectificando

Continua transformare a fațetelor politice ne arată că direcția liniară a evoluției este generată doar de măsuri conceptuale oblice.

Luxul românesc rezultat experimental stă sub semnul unei potențiale crize economice care ar putea elimina diferențele prezentului.Momentan scena aparține oportuniștilor aflați la ultima reprezentație, falsul patriotism fiind susținut în mare parte de interesele personale împlinite de structurile politice binefăcătoare.

Unii susțin că ”ciupeala românească” pe baza contractelor cu instituțiile publice ar aparține faptelor de viață, nicidecum șabloanelor infracționale, iar recomandările pentru locurile de muncă la stat ar fi de fapt negocieri politice și nu influențe ilegale.

Pentru a conduce eficient și a dezvolta este nevoie de radiografii ale fenomenelor de pe fiecare palier social și politic. În prezent castelul de nisip a fost doar înlocuit cu altul din cărți de joc, aflat în permanentă transformare.

Permiteți-mi să spun că doar o bună strategie susținută de o construcție politică solidă va reuși până la sfârșitul mandatului să echilibreze două elemente. Mă refer la valorile intrinseci ale românilor care trebuie să fie intangibile și la stilul de viață, acest lucru determinând adevăratul respect față de cultura și identitatea națională. Generațiile din spatele nostru au făcut sacrificii și au trecut prin tragedii.
Declarațiile contemporane nu consolidează patriotismul, determinând ca trădarea politică să devină ”art de vivre”.

Implicarea în politică a tinerilor ar treburi sa fie efectivă și necondiționată de aspirații pentru avantaje. Nepăsarea nu susține visul nimănui, iar sentimentele că anumite poziții nu sunt cu adevărat tangibile trebuie să dispară. Construirea unei societăți corecte și funcționale nu este un lux, este o obligație. Toți avem un vârf pe care dorim să-l atingem la un moment dat!

A spune hoțului să nu fure prin firmele aflate pe numele unor terți după ce l-ai susținut pentru un nou mandat în legislativul național este egal cu a spune alcoolicului să nu mai bea după ce-i oferi de băut.

Cu ce condiții vom putea spera la adevărate schimbări în bine? Pentru aventurierii politici ai momentului nu este suficientă o purificare ideologică. Poate o permanentă rectificare comportamentală ar fi un bun început!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy