„Si caii sunt verzi pe pereţi”, în regia lui Dan Chisu, la Casa de Cultura Piatra Neamt

Şi caii sunt verzi pe pereţi, în regia lui Dan Chisu, este o poveste despre iluzia de a te îmbogăți în România. Într-o tară în care poveștile izbitoare de a te îmbogăți sunt peste tot, cineva crede cムun astfel de lucru nu este doar posibil, dar este și ușor realizabil.

 

Povestea urmeazムdouムdestine: cel al  unui cuplu de tineri, care ar fi putut deveni bogați, celălalt urmărește povestea a doi adulți,  care din cauza lipsei lor de cunoștințe atunci când vine vorba de tehnologia modernă, sunt păcăliţi de un spam primit pe e-mail, intră într-o loterie online falsă și pierd toate economiile lor. Poveștile se întâlnesc la sfârsit, când se pierde orice sperantăƒși refuză singura lor sansăƒde a se îmbogăţi.
Eroii sunt Tocitu și Buzilă. Tocitu, un paznic de depozit, necăsătorit și scrupulos, tocmai a fost înștiințat că în depozitul la care lucrează totul va fi computerizat şi este pe punctul de a-și pierde slujba  pentru că nu știe să folosească calculatorul. Încercând să-și găsească altă slujbă, realizează că acest lucru nu este posibil fără nici o cunoștință de utilizare a calculatorului. Prin urmare se înscrie la cursuri și cu ajutorul instructorului reușește să-și cumpere un calculator și să-și creeze un cont de email. Neobișnuit cu internetul, primul email pe care îl primește îl privește ca pe un lucru foarte serios și este convins că a câștigat deja  un million de dolari, pentru care trebuie doar să-și deschidă un cont  în care Loteria Britanică să depună fabuloasa sumă câștigată.
Celelalte personaje sunt Marius și Cosmina. La fel că oricare tânăr, Marius merge într-o noapte în club cu prietenii, beau bere, se distrează, fumează. Cosmina este una din fețele care promovează un brand de țigări în club care de această data organizează cea mai mare loterie de acest gen din România. Marius vrea să o cunoască așa că se înscrie în loterie. În scurt timp, Cosmina îl sună să îl anunțe că este fericitul câștigător. Cei doi se întâlnesc dar când îi întinde Cosminei biletul câștigător își da seamă că a trecut din greșeală numele de familie al tatălui, intenția de atunci fiind de o agăța pe Cosmina, nu de a câștiga premiul. Părinții lui sunt divorțați și în buletin are trecut numele mamei. Nu și-a cunoscut niciodată tatăl. Împreună încearcă să găsească pe cineva in România cu acel nume , care i-ar putea ajuta să încaseze premiul. În căutarea lor găsesc un minor (care nu poate încasa premiul ), un repatriat, un surdo-mut și o persoană decedată. Ultimul pe listă este paznicul de depozit. Între timp , Marius este încântat că își va cunoaște tatăl.
În cele din urmムne dăm seama că iluzia de a deveni bogat pune oamenii obișnuiți in situații extraordinare.

Program:

DUMINICA 18 NOIEMBRIE 17.00 Si caii sunt verzi pe pereti, regia Dan Chisu 5 LEI
DUMINICA 18 NOIEMBRIE 19.00 Si caii sunt verzi pe pereti, regia Dan Chisu 5 LEI
LUNI 19 NOIEMBRIE 17.00 Si caii sunt verzi pe pereti, regia Dan Chisu 5 LEI
LUNI 19 NOIEMBRIE 19.00 Si caii sunt verzi pe pereti, regia Dan Chisu 5 LEI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy